Over Ons

Toplawood – De specialist op het gebied van maatwerk houtbouw en luxe buitenverblijven

Bij Toplawood zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en leveren van een exclusieve selectie houten buitenverblijven en bijbehorende artikelen. Elk van onze producten straalt een unieke charme en stijl uit, ontworpen om uw buitenruimte om te toveren tot een luxe toevluchtsoord.

Wat onderscheidt ons? Het is simpel. We beheren het volledige proces, van ontwerp tot realisatie. Onze volledige controle over het productieproces zorgt ervoor dat de mogelijkheden eindeloos zijn – als u het kunt bedenken, kunnen wij het creëren.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken we nauw samen met een netwerk van betrouwbare dealers door heel Nederland. Ze zijn er om u te helpen bij het kiezen van het perfecte buitenverblijf dat aansluit bij uw wensen en behoeften. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Toplawood te bieden heeft? Kom dan langs bij een van onze showrooms. Wij nodigen u van harte uit om de kwaliteit en vakmanschap van onze producten uit eerste hand te ervaren.

Toplawood showroom met plat dak

Van boom tot buitenverblijf

Douglas hout in het bos

Douglashout

Toplawood heeft een uitgesproken voorkeur voor Douglashout, een van de meest duurzame naaldhoutsoorten in Europa. Deze houtsoort, bekend om zijn indrukwekkende duurzaamheid en veelzijdigheid, kan onbehandeld worden gebruikt in bovengrondse toepassingen. 

Douglashout wordt gewaardeerd om zijn prachtige structuur en warme, rode uitstraling die uw buitenverblijf een uniek karakter geeft. Na verloop van tijd zal onbehandeld Douglashout op natuurlijke wijze vergrijzen, wat bijdraagt aan een tijdloze, rustieke charme. 

Wilt u de originele kleur behouden? Wij raden aan om het hout te behandelen met onze speciale Douglas beits. Deze beits helpt de levendige kleur en integriteit van het hout te behouden, terwijl het ook extra bescherming biedt tegen de elementen. 

Bij Toplawood bieden we ook de optie om uw buitenverblijf te laten vervaardigen uit eikenhout. Eikenhout, met zijn herkenbare sterkte en duurzaamheid, kan uw buitenverblijf een bijzonder stijlvolle uitstraling geven. Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Bewerkt Douglas hout

Voorraad en selectie

Elk stuk hout dat gebruikt wordt in de constructie van onze buitenverblijven komt rechtstreeks van onze zorgvuldig geselecteerde houtleveranciers en zagerijen. Na levering in ons magazijn, wordt het hout met precisie en zorgvuldigheid geïnspecteerd en geselecteerd, zodat alleen het beste materiaal wordt gebruikt. 

Eenmaal geselecteerd, krijgt het hout een speciaal plekje in onze stellingen, waar het wacht op zijn beurt om getransformeerd te worden in een onderdeel van uw droom buitenverblijf. Wanneer de productie van uw op maat gemaakte buitenverblijf begint, worden de benodigde houtproducten verzameld en voorbereid voor verwerking. 

Dit proces zorgt ervoor dat we elke stap van de reis van het hout van zagerij tot eindproduct kunnen controleren, zodat we u de hoogste kwaliteit en vakmanschap kunnen garanderen. Bij Toplawood is kwaliteit geen bijzaak, maar een belofte.

Oude ambacht met moderne technieken

Douglashout

In onze fabriek combineren we traditioneel vakmanschap met state-of-the-art technologie. We zijn uitgerust met een modern machinepark, inclusief diverse geavanceerde CNC-machines die elk product tot in de perfectie verwerken. 

Om ervoor te zorgen dat elk stuk hout precies op maat en tot in de perfectie wordt gesneden, maken we gebruik van geavanceerde technische tekenprogramma’s om vooraf gedetailleerde plannen te maken. Deze stap is cruciaal voor het productieproces en daarom werken we nauw samen met onze klanten om hun dromen tot leven te brengen. 

Onze authentieke houtconstructies worden vervaardigd op onze CNC-robot, die een ongekende mate van precisie mogelijk maakt. Dit zorgt ervoor dat zelfs de meest complexe ontwerpen met uiterste nauwkeurigheid kunnen worden uitgevoerd. Bij Toplawood geloven we dat deze combinatie van ambachtelijk vakmanschap en vooruitstrevende technologie ons in staat stelt om producten van uitzonderlijke kwaliteit te leveren.

Raam frame bij spuiterij

Spuiterij

Bij Toplawood hebben we niet alleen oog voor esthetiek, maar ook voor duurzaamheid. Onze in-house spuiterij zorgt ervoor dat onze houten producten worden voorzien van een hoogwaardige kleurcoating. Deze coating dient niet alleen om het hout een fraaie uitstraling te geven, maar verlengt ook de levensduur van uw product. 

Met deze extra behandeling wordt het hout beter beschermd tegen de elementen, waardoor het langer meegaat en u nog jaren van uw prachtige buitenverblijf kunt genieten. Onze coatingproces is een belangrijk onderdeel van ons streven om u producten van de hoogste kwaliteit te bieden.

Verpakken

Bij Toplawood nemen we de kwaliteit van onze producten zeer serieus – en dat houdt niet op bij de productie. Elk item dat we vervaardigen wordt zorgvuldig ingepakt en voorbereid voor transport. We begrijpen dat een goed product alleen indruk maakt als het in perfecte staat aankomt. 

Daarom nemen we extra stappen om ervoor te zorgen dat onze houten buitenverblijven en gerelateerde producten goed worden beschermd tegen mogelijke beschadigingen tijdens het transport. We zien dit als een essentieel onderdeel van ons proces, even belangrijk als het zorgvuldig selecteren van onze materialen of het nauwgezet ontwerpen van onze producten. Met Toplawood kunt u erop vertrouwen dat uw aankoop veilig en in uitstekende staat bij u aankomt.

Transport

Toplawood vertrouwt op een netwerk van vaste transporteurs om onze producten veilig en efficiënt naar onze klanten te brengen. Deze ervaren partners delen onze inzet voor kwaliteit en klanttevredenheid. 

Elke transporteur die we selecteren, heeft bewezen kennis en zorg in hun werk te steken. Ze behandelen onze producten alsof het hun eigen waren, wat betekent dat u kunt verwachten dat uw aankoop in perfecte staat en volgens planning wordt afgeleverd. 

Bij Toplawood gaan we verder dan alleen het creëren van hoogwaardige houten buitenverblijven. We streven ernaar om u een naadloze en plezierige ervaring te bieden, van de eerste ontwerpbespreking tot de uiteindelijke levering van uw product. Vertrouw op onze betrouwbare transportpartners om uw Toplawood-product met de grootste zorg en professionaliteit te leveren.